Solpolitik

 


Sol og solcreme politik
Så titter solen frem for skyerne, og det gør den forhåbentligt i lang tid endnu. Børns ophold i solen giver tilbagevendende en diskussion om, hvad der er bedst og mest korrekt. Ingen ønsker at de små pus bliver stegt så derfor anbefaler vi og gør følgende

Klippet fra Sundhedsstyrelsens 'Hygiejne i daginstitutioner':                          
De almindeligste sol råd består i:

• At børn bør undgå middagssolen.
• At børn bør opholde sig i skyggen.
• At børn bør tage solhat og let og luftigt tøj på.
• At børn bør have rigelig solcreme på, inden de kommer i solen.

Spæd- og småbørn, der ikke kan gå selv, bør aldrig udsættes for direkte sol.

De lidt større børn, unge og voksne bør beskytte sig med solhat eller kasket, løsthængende bomuldstøj og rigelig solcreme i ansigt og på hals og arme.

Solcreme indeholdende et fysisk og/eller et kemisk filter med faktor 15 er i de fleste tilfælde tilstrækkeligt i Danmark, hvis man bruger rigeligt med creme, dvs. ofte 20-30 ml svarende til 2-3 spiseskefulde eller mere til et barn. Virkningen forsvinder efter en tur i vandet, hvis cremen ikke er vandfast.

Der kan være børn som har brug for ekstra påsmøring på følsom hud. Disse børn giver vi solcreme på efter behov. Vi smører også børn ind som har været i vand.

Da personalet skal beskyttes mod kemikalier, kan vi ikke bruge jeres private solcreme. Derfor vil vi opfordre til at, I lader jeres private solcreme blive derhjemme.