Da vi er en Naturinstitution lægger vi stor vægt på udelivet. Vi har 2 Christiania ladcykler som vuggestuen kan benytte når de skal i skoven.

Østerskoven er en stor skov, og et rigtigt godt sted af lege og finde dyr og planter for de små. Det tager cirka 10 minutter på cykel og hele dagen, hvis vuggestuebørnene skal gå derud.

I Haletudsen prioterer vi det at være ude højt. Vores udeareal er på 2 tønder land, og der er en græsplæne og en stor blomstereng. For enden af arealet er der et stort pilekrat med birketræer og hyld. 

Ude på legearealet har vi 1 bålsted, hvor flammerne lystigt springer året rundt. Vi har købt en bålhytte på 140 m2. under tag. 

Bålet er et af de faste lys/holdepunkter der indgår som en fast, næsten daglig aktivitet året rundt. På bålet snurrer stegte æbler, duftende snobrød, og supper og de brasede kartofler ligger og vrider sig i glødernes varme.
Da børnene skal være meget ude på længere sigt, er det vigtigt at der sker noget særligt i den kolde tid.

Legepladsen er indrettet således, at der er mange kroge og gemmesteder, hvor børnene kan lege i mindre grupper.

Vi har en vision om det store udeareal, at vi kan skabe liv og glæde med udspring i det naturlige. Vi har en bakke hvor den vestibulere sans, sammen med kolbøtter kan træde i stedet for almindelige gynger og rutchebaner. Vi kælker om vinteren og løber stærkt om sommeren. Piletræerne udfordrer grovmotorikken. Børns fantasi med en kæp eller en lup til at undersøge græsset er vores værn mod de passiviserende og underholdende redskaber som alle har i deres baghave.

Vi har en bakke, hvor vi har gravet en jordkælder ind, så madpakkerne og vores drikkevarer kan stå køligt. 

 

 I vuggestuen har vi også en mindre legeplads med 2 sand/vandkar, et lege hus og en god bakke, som børnene er glad for at løbe op og ned af, samt glide ned af i al salgs vejr. Dog er vi tit ude på den store legeplads, og skabe legerelationer med resten af haletudens børn.